Tilbake til album-oversikt

Landsbyen prisen 2022

Juryens begrunnelse: Årets pris tildeles et arbeidslag som har hatt sitt virke og preget positivt identiteten til Brandbu i 60 år i år. Det solide omdømmet og den høye kvaliteten har gjort Brandbu Pølsemakeri til et reisemål for innkjøp for publikum så vel fra Oslo som Drammen og enda videre omkring. Tradisjonelle men nyskapende med stor kvalitet er ord som best betegner Brandbu pølsemakeri. Virksomheten har i gjennom tidene holdt til i Treholt gården, i MIL-gården, og så i 1980-årene stod et nytt signalbygg i Storlinna åpnings klart på Røislie-tomta midt i Storlinna. Sverre Molund og Reidar Kristiansen startet opp Brandbu Pølsemakeri i 1962 har de produsert pølser og delikatesser av gode råvarer til feiring og fest . Varer fra Brandbu Pølsemakeri har gjennom tidene skapt matglede ved nær sagt alle bord på Hadeland. Brandbu Pølsemakeri har satt Brandbu på Norgeskartet for mange utenfor Hadelands grenser. Den største prisen Brandbu Pølsemakeri likevel har vunnet - er publikums gunst og publikums lojalitet til kvalitets-varer og butikk. En tradisjonelt sterk bedrift som det er vanskelig å komme utenom, med Thomas Kristiansen som leder frem, nå som Terje har overlatt tronen til sin sønn. Håper de finner en bra plass på veggen sin i butikken i mellom de mange vunnet diplomene. Vi gratulerer Brandbu Pølsemakeri med landsbyen prisen 2022.